Ga naar Content
Haarlem

Zandvoort wil flink uitpakken tijdens Formule 1 met 'side-events'

25 juli 2019, 16.08 uur · Aangepast 29 juli 2019, 11.37 uur
Door: · Foto: ANP/Remko de Waal

Niet alleen de race op Circuit Zandvoort moet een groot succes worden, ook is de gemeente van plan om flink uit te pakken met de evenementen om het racespektakel heen.

Dat blijkt uit de Visie Side-events Formule 1 van de gemeente Zandvoort. Het gaat, voor de duidelijkheid, hier dus nog wel om ideeën. Het zijn suggesties die ondernemers kunnen inspireren tot het ontwikkelen van plannen voor de side-events.

Activiteiten
Al 35 dagen voor de start van het evenement wil de gemeente beginnen met die side-events. Daar zitten veel activiteiten bij waar bezoekers van Zandvoort aan kunnen deelnemen.

Lees ook: Vreugde en verdriet in Zandvoort: de Formule 1-tickets zijn verdeeld

Kinderen zouden kunnen bijvoorbeeld gaan karten, er wordt nagedacht over een wielerronde van 35 kilometer, een zeepkistenrace, een demonstratie van Jos en Max Verstappen of misschien komt Olav Mol ook nog wel met zijn theatershow over de Formule 1 naar Zandvoort.

Lees ook: Website voor tweedehands Formule 1-tickets in de maak

Wat overnachten betreft, zijn er ideeën voor een grote Oranjecamping en wordt er nagedacht over slaapplekken op het strand. Ook moeten er natuurlijk de nodige feestjes worden georganiseerd en hoopt de organisatie een aantal (inter-)nationale topartiesten naar Zandvoort te halen. Ondernemers en andere mensen met creatieve plannen voor april en mei 2020 kunnen hun ideeën pitchen via [email protected].

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!