West-Friesland

NL
V

Hete week in aantocht: op deze plekken in West-Friesland houd je het hoofd koel

22 juli 2019, 11.35 uur
Door Lotte Stekelbos · Foto: Adobe Stock

Het wordt aankomende week bloedje en bloedjeheet. De kans op een hittegolf is groot en sommige weerbureaus verwachten zelfs dat we donderdag de 40 graden gaan aantikken. Reden genoeg om verkoeling op te zoeken, maar waar kan je dat nou het beste doen? NH Nieuws zet een paar plekken in West-Friesland op een rijtje.

- Het water van Markermeer en IJsselmeer zal uiteraard centraal staan voor het zoeken naar verkoeling. Als het hard gaat waaien, kan het nog wel eens druk worden met kitesurfers bij het water van Schellinkhout. Daarnaast is het zandstrand bij Nesbos een mogelijkheid om het IJsselmeer in te duiken. 

- In Bovenkarspel is het vooral genieten geblazen bij het Streekbos. Recreatieschap West-Friesland verwacht hier deze week veel bezoekers te krijgen. 

Lees ook: Bloedhete week in aantocht: "Misschien wordt het hitterecord wel verbroken"

- Dit geldt ook voor de Vooroever in Medemblik, wat volgens het recreatieschap ook altijd een trekpleister is met warm weer. En vergeet de haven van Wijdenes niet. 

- Een nieuwe hit is het zwemplatform bij het strand van het Julianapark in Hoorn, dat sinds vorige week is geplaatst.

- Daarnaast kunnen Horinezen terecht bij strand Zon en Vreugd, naast schouwburg het Park. Dat is een klein strand met daarachter een kleine ligweide van gras. 

- Ook de Schelpenhoek is een bekende plek om een verfrissende duik te nemen. Dit strandje ligt in het recreatiegebied Schellinkhouterdijk en heeft een oever van zand en een ligweide van gras. 

- In Koggenland geldt er voor De Leijen in Hensbroek helaas een negatief zwemadvies vanwege blauwalg. Toch kunnen inwoners het wel proberen bij de Ursemmerplas. Let wel op dat dit privéterrein is van het Ursemmerhof. De organisatie geeft wel aan dat iedereen alsnog van harte welkom is. Het water wordt hier alleen niet meer gecontroleerd op blauwalg, dus zwemmen is wel op eigen risico. 

- Ben je geen fan van natuurwater en plons je liever in het zwembad? Dan kun je onder andere terecht bij het zwembad in Midwoud en het streekbad in Hoogkarspel die ook veel ligplekken biedt op het grote grasveld. 

Weten waar je veilig kan zwemmen? Check dan zwemwater.nl 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij nog aanvullingen op dit lijstje? Stuur ons jouw tips op 0630093003!