Gooi

NL
V

Hete week in aantocht: op deze plekken in 't Gooi houd je het hoofd koel

22 juli 2019, 10.43 uur · Aangepast 22 juli 2019, 11.39 uur · Foto: Adobe Stock / NH Nieuws

Het wordt aankomende week bloedje en bloedjeheet. De kans op een hittegolf is groot en sommige weerbureaus verwachten zelfs dat we donderdag de 40 graden gaan aantikken. Reden genoeg om verkoeling op te zoeken, maar waar kan je dat nou het beste doen? NH Nieuws zet een paar plekken in 't Gooi en omstreken op een rijtje.

- Het meest vanzelfsprekend natuurlijk: het strand. Het strand van Muiderberg is een fijne plek om lekker te zonnen en af en toe een verfrissende duik te nemen. Doordat het water tot ver uit de kust ondiep is, is het vooral voor ouders met jonge kinderen een ideale plek. Ook het Stichtse Strand bij Blaricum is overigens steeds meer in trek.

- Los van het strand kun je op heel veel meer plekken een verkoelende duik nemen. Water genoeg. Een kleine opsomming: de Loosdrechtse Plassen, de Spiegelplas van Nederhorst den Berg en het Naarderbos-strandje zijn een paar officiële zwemplekken waar je heerlijk kunt vertoeven. 

Lees ook: Bloedhete week in aantocht: "Misschien wordt het hitterecord wel verbroken"

- Dan heeft 't Gooi nog een hele rits plekken waar zwemmen eigenlijk niet mag, maar wel heel veel gedaan wordt. De Groene Punt in Weesp, bijvoorbeeld, waar je in de Vecht kunt zwemmen en lekker van de kade kan springen. Maar ook de Vecht bij Muiden is zo'n plek. Normaal gesproken wordt er ook flink gezwommen in de vestinggrachten van Naarden, maar pas daar even op: er geldt een zwemverbod omdat er mogelijk explosieven in de grachten liggen. 

- Ben je geen strand- of zwemliefhebber? Verkoeling vind je ook in het bos. Daar houden de vele bomen de zon tegen en wandel je continu in de schaduw. Het Corversbos bij Hilversum en het Bantam-bos bij Bussum zijn prima plekken om erop uit te trekken. Neem wel een flesje water mee. 

- En wat is er nou op een warme dag lekkerder dan een ijsje? 't Gooi heeft met Nelis' IJssalon in Weesp en ijssalon De Hoop in Blaricum twee van de beste ijssalons van het land. Je hebt er de keuze uit tientallen frisse smaken. 

Weten waar je veilig kan zwemmen? Check dan zwemwater.nl 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij nog aanvullingen op dit lijstje? Stuur ons jouw tips op 0630093003!