Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

Drukte verwacht op de weg door start zomervakantie: "Regen gooit roet in het eten"

12 juli 2019, 09.43 uur · Aangepast 12 juli 2019, 10.19 uur · Foto: ANP

Voor het noorden van Nederland begint vandaag de zomervakantie. De tijd voor velen om massaal richting andere oorden te trekken en dat gaat volgens Rijkswaterstaat Verkeersinformatie z'n weerslag hebben op de weg: er worden vanaf het middaguur al forse files verwacht. De aangekondigde buien zullen waarschijnlijk nog eens voor extra problemen zorgen.

"Hoe druk het precies gaat worden, is lastig te voorspellen", zo laat de verkeersdienst weten. "Veel mensen stappen vanmiddag in de auto, maar pas als er iets gebeurt zal het echt druk worden. Als er bijvoorbeeld vanmiddag een ongeluk is op de A10, kan je er vanuit gaan dat de hele ring vastloopt."

Lees ook: Campings in Noordkop scoren goed bij vakantiegangers: Texel twee keer in top 4

Datzelfde geldt voor drukke snelwegen als de A9 en de A7. Ook het verkeer richting Den Helder moet rekening houden met vertraging, want alle Texelgangers willen met de boot mee. "Voor de pont staat nu al een paar minuten file."

Buien
Tussen 12.00 en 19.00 uur trekken bovendien een aantal pittige buien over de provincie. "Die gaan extra roet in het eten gooien", aldus Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. "Mensen passen daar hun rijstijl op aan, gaan langzamer rijden en meer remmen en zo ontstaat ook weer vertraging."

Op de hoogte blijven van de laatste verkeersinformatie? Check ons filenieuws hier. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!