Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Heemskerker (44) met extreme hoeveelheid crystal meth in bloed van de weg geplukt

11 juli 2019, 12.02 uur · Aangepast 11 juli 2019, 20.57 uur · Foto: ANP / Adobe Stock

Bij een alcohol- en drugscontrole in Krommenie is een 44-jarige man uit Heemskerk flink door de mand gevallen. Hij testte positief op het gebruik van methamfetamine (meth) en bleek maar liefst twintig keer de toegestane hoeveelheid in zijn bloed te hebben.

De controle werd vroeg in de ochtend gehouden op zondag 9 juni, op de N203 bij Krommenie. De Heemskerker werd daar van de weg geplukt en vertoonde volgens de politie kenmerken van drugsgebruik. 

Bloedtest
Uit de speekseltest bleek dat hij crystal meth had gebruikt, waarop de man werd aangehouden en naar het politiebureau in Zaandijk werd gebracht. De politie stuurde een uitgebreidere bloedtest op naar het Forensisch Instituut en kreeg vandaag de uitslag. 

Lees ook: Vrachtwagenchauffeur blokkeert vluchtende automobilist onder invloed van crystal meth

Daaruit is gebleken dat de man het niet bij een klein beetje drugs heeft gehouden, want de Heemskerker had een extreme hoeveelheid meth in zijn bloed: maar liefst 958 microgram per liter bloed. Ter vergelijking: de grens voor ervaren bestuurders ligt op 50 microgram. "Zo'n hoge score zien we weinig", aldus de politie. 

De man moet zich binnenkort voor de rechter gaan verantwoorden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!