Ga naar Content
Gooi

Huizen: lidmaatschap motorclub kan leiden tot ontslag ambtenaar

28 juni 2019, 16.28 uur
Door: · Foto: DNP.NU

Huizen is één van de Noord-Hollandse gemeenten die streng optreedt tegen ambtenaren die lid zijn van een verboden motorclub. Als de medewerker het lidmaatschap niet opzegt, dan volgt automatisch ontslag.

Sowieso worden medewerkers van de gemeente gescreend als ze worden aangenomen. Zo moeten ze in het bezit zijn van een verklaring omtrent gedrag. Maar mocht later blijken dat ambtenaren lid zijn van een verboden organisatie, dan worden ze gedwongen het lidmaatschap te beëindigen.

Lees ook: Gemeenten dwingen ambtenaren om lidmaatschap motorclub op te zeggen

Andere gemeenten in 't Gooi hebben geen specifiek beleid, maar verwijzen naar de algemene gedragscode en de integriteitsverklaring die wordt ondertekend door de ambtenaar. De gemeente Weesp, die sinds juni al ambtelijk samenwerkt met Amsterdam, volgt het Amsterdamse beleid. Zij vindt het dan ook onwenselijk dat ambtenaren lid zijn van een outlaw motorclub. Van 2015 tot heden zijn er bij de Gooise gemeenten geen lidmaatschappen bekend.

De gemeenten zijn geen uitzondering in de provincie. Ook Aalsmeer, Castricum en Purmerend voeren actief beleid als het gaat om lidmaatschap van motorclubs. Zo werd in Castricum een ambtenaar gedwongen het lidmaatschap op te zeggen, werd in Amsterdam een brandweerman zelfs ontslagen en wordt in Aalsmeer een medewerker regelmatig onderzocht.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!