Schiphol

Boeing 767 van Delta met motorproblemen wijkt uit naar Schiphol [update]

19 juni 2019, 16.00 uur · Aangepast 19 juni 2019, 20.53 uur

NH Nieuws/Doron Sajet
NH Nieuws/Doron Sajet

SCHIPHOL - Een Boeing 767-300 van Delta Air Lines die op weg was van Parijs naar Detroit in de Verenigde Staten, is uitgeweken naar Schiphol. Het vliegtuig had meer dan drie uur rondjes gevlogen boven Frankrijk en de Noordzee om licht genoeg te worden voor een veilige tussenlanding op Schiphol.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Een woordvoerder van Luchtverkeersleiding Nederland bevestigde aan NH Nieuws dat er een toestel op weg van Parijs naar Detroit moest uitwijken naar Schiphol Daar werd het toestel door hulpdiensten opgewacht. Delta Air Lines laat weten dat er problemen waren met een motor. Voor alle passagiers zijn hotels geregeld en zullen morgen met andere vluchten vanuit Amsterdam naar de VS worden gebracht.

Lees ook: NH Airtime: Delta-drukte op Schiphol

Thuisbasis
De keuze om voor Schiphol te kiezen om het technische mankement aan de motor te komen verhelpen is logisch: Amsterdam is de grootste buitenlandse thuishaven van het Amerikaanse Delta Air Lines. Vanuit Schiphol vliegt Delta 21 keer per dag naar 11 bestemmingen. KLM is een belangrijke partner van de maatschappij en kan te hulp schieten bij dit soort technische problemen.