Ga naar Content
Schiphol

NH Airtime: Delta-drukte op Schiphol

31 mei 2019, 11.32 uur · Aangepast 31 mei 2019, 14.08 uur
Door: Doron Sajet · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Wie niet beter weet dan dat de bovenstaande foto gewoon op Schiphol is, zou kunnen denken dat dit de luchthaven van Atlanta is. Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport is de drukste luchthaven ter wereld en thuisbasis van een van KLM's belangrijkste partners: Delta Air Lines. Schiphol is de grootste basis van Delta buiten de VS.

Delta Air Lines voert in totaal 21 vluchten per dag uit van Nederland naar de Verenigde Staten. De nieuwste bestemming vanaf Schiphol is Tampa in Florida. De eerste vlucht vanuit Tampa kreeg een traditioneel watersaluut van de brandweer op Schiphol.

NH Airtime: De Delta-basis op Schiphol - NH Nieuws/Doron Sajet

Delta werkt nauw samen met KLM op Schiphol en in de VS. Vanuit Amsterdam kan er overgestapt worden op een Delta-vlucht in Amerika en andersom is Schiphol een belangrijke transferluchthaven voor Delta-passagiers die verder reizen met een KLM-vlucht naar Europa, Afrika of Asië.

Boeing en Airbus
De 21 Delta-vluchten vanuit Amsterdam worden gevlogen naar elf bestemmingen. Naast Tampa zijn dat ook het nabij gelegen Orlando, maar bijvoorbeeld ook naar New York, Seattle en thuisbasis Atlanta. De maatschappij heeft bijna 900 toestellen. Op Schiphol zie je voornamelijk Boeing 767's, 777's en Airbus A330's van Delta. Een keer per dag sturen ze een gloednieuwe Airbus A350 naar Amsterdam.

Las Vegas
KLM vliegt zelf ook dagelijks naar tien Amerikaanse bestemmingen. Vanaf volgende week komt daar een elfde bij: gokstad Las Vegas.