Ga naar Content
West-Friesland

Verbeteren vaarrecreatie Koggenland: De Burghtlanden krijgt nieuwe botenoverhaal

18 juni 2019, 14.28 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: VVD Koggenland

Er komt definitief een nieuwe botenoverhaal in de wijk De Burghlanden in De Goorn. Tijdens de raadsvergadering van gisteravond werd unaniem besloten om de oude en defecte overhaal 'eindelijk' te vervangen.

De VVD Koggenland diende het amendement in en iedereen was het er mee eens. De overhaal zorgt ervoor dat bootjesbezitters vanaf de slootjes met laag water middels de overhaal naar het buitengebied kunnen en hier door de polders kunnen varen. Het vervangen van de overhaal is volgens de VVD de eerste stap naar het verbeteren van de vaarrecreatie in Koggenland.

Lees ook: West-Friese gemeenten waarschuwen voor diefstal buitenboordmotoren

De VVD vertelt dat de oude overhaal er al jaren nutteloos bijligt. Er zijn al meerdere pogingen gedaan voor het herstel of vervanging maar dat liep steeds stuk. De gemeente heeft de overhaal daarom al jaren afgesloten. 

Reserveren van een ton aan kosten
Raadslid Jeroen Schilder: "Aan de inwoners van De Burghtlanden is toegezegd dat er een goede en veilige overhaal komt. Dus we moeten als overheid en politiek betrouwbaar zijn en onze afspraken ook nakomen."

Door een overschot op de jaarrekening van 2018 heeft de VVD gevraagd of er een ton kan worden gereserveerd voor de realisatie van de botenoverhaal. "We zijn zeer benieuwd naar de uitwerking van de plannen", aldus de VVD. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!