Ga naar Content
West-Friesland

De winter is voorbij: West-Friese gemeenten waarschuwen voor diefstal buitenboordmotoren

2 april 2019, 15.38 uur · Aangepast 2 april 2019, 17.27 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: SED-gemeenten

Het vaarseizoen lijkt van start met het mooie weer van afgelopen weekend. Toch gaat dat niet geheel zonder zorgen. De SED-gemeenten (Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland) waarschuwen inwoners voor de toenemende diefstal van buitenboordmotoren, nu de winter weer voorbij is.

Er is ontzettend veel vaarwater in West-Friesland om van te genieten tijdens de warme zomerdagen. "Daar staat ons gebied bekend om. Veel inwoners hebben een motorboot, waardoor diefstal sneller voorkomt", aldus Wendy Pranger van de gemeente Enkhuizen. 

De SED-gemeenten werken samen met de politie aan preventie van motordiefstal. "We willen dit breed bekend maken. Er liggen hier veel bootjes in de tuin of sloot, dus de kans op diefstal is nu weer groter dan in de winter."

Zelf voorkomen
Of er in de SED-gemeenten meer aangiftes binnenkomen dan in andere Nederlandse gemeentes met veel vaarwater is niet bekend. Toch zijn het er meer dan genoeg motors gestolen om mensen voor te waarschuwen. "Het is belangrijk dat mensen zelf weten wat ze kunnen doen om diefstal te voorkomen", sluit Pranger af. Lees hier wat jij kunt doen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij een inhaker op dit verhaal? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!