Ga naar Content
Gooi

Buurt krijgt mogelijk toch een geluidsscherm langs de A27

16 juni 2019, 16.30 uur
Door: · Foto: Caspar Huurdeman

Mogelijk krijgen de bewoners van de West-Indische Buurt van Hilversum toch een geluidsscherm langs de A27. Nu er een nieuw coalitieakkoord is gepresenteerd, gaat de gemeente opnieuw in gesprek met de provincie over de financiering.

Dat zei wethouder Annette Wolthers in de radiouitzending van NH Gooi Zaterdag.
 
De gemeente Hilversum stuurde het bewonerscomité afgelopen week nog een brief waarin stond dat het onderzoek definitief gestopt is, omdat het Rijk en de Provincie Noord-Holland niet mee willen betalen aan een geluidswal. Die kost minstens 3 miljoen euro. De gemeente Hilversum wil dat bedrag niet alleen ophoesten.
 
Het nieuwe coalitieakkoord biedt echter ruimte om opnieuw in gesprek te gaan met de provincie over de geluidswal. Ook VVD-Statenlid Joost van Gilse bevestigt dat er vanuit de provincie een budget van 13 miljoen euro is voor mobiliteit en dat wat hem betreft de optie van co-financiering ook weer open ligt. 
 
Huidige geluidsnormen
Ook als de onderhandelingen met de provincie niet opnieuw geopend worden, komt de geluidswal er misschien toch. De geluidsbelasting stijgt harder dan Rijkswaterstaat had verwacht. Volgens de huidige geluidsnormen zijn ze nu nog niet verplicht om een geluidsscherm te plaatsen, maar als de groei zo hard doorzet moet dat misschien binnen enkele jaren alsnog.
 
Luister hier het fragment terug.
 
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!