Ga naar Content
Schiphol

NH Airtime: Airbus bestaat 50 jaar

11 juni 2019, 16.03 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Vliegtuigfabrikant Airbus viert deze hele maand haar vijftigste verjaardag. Airbus is een Europese vliegtuigbouwer met fabrieken in Toulouse, Hamburg en Sevilla, maar ook in China, Alabama (VS) en in Canada. Het hoofdkantoor staat in Leiden, maar daar worden geen vliegtuigen gebouwd. Op Schiphol zijn vrijwel alle typen Airbus te zien.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Het begon allemaal in 1969 met de Airbus A300, die je vandaag de dag nog steeds op Schiphol tegenkomt. Tegenwoordig vliegt alleen pakketbezorger DHL met de A300 van en naar Amsterdam. Kort geleden deed IranAir dat ook, maar tijdens de tijdelijke opheffing van het handelsembargo met de VS, kon de maatschappij een aantal nieuwere Airbussen kopen. Nu vliegt IranAir met een A330 naar Schiphol.

Lees ook: NH Airtime: Delta-drukte op Schiphol

Maar niet alleen de A330 en de A300 kom je tegen op Schiphol. Alle varianten zijn er in het verleden wel geweest of zijn dagelijks te zien. Van de piepkleine A318 tot de A380, het grootste passagierstoestel ter wereld. NH Airtime duikt in het verleden én heden van de jarige Airbus op Schiphol.

NH Airtime: Airbus is 50 jaar - NH Nieuws/Doron Sajet

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!