Ga naar Content

Coen Vermeltfoort wint de klassieke Profronde van Noord-Holland

Het derde onderdeel van de Profronde van Noord-Holland, de klassieke ronde, is zondag gewonnen door Coen Vermeltfoort van Alecto CT.

De renner uit Heeswijk versloeg in de eindsprint Bas van der Kooij (Monkey Town-à BLOCK CT) met een half wiel. Nick Brabander (Volker-Wessel-Merckx CT) werd derde.

Ivar Slik uit Bergen reed bij het laatste onderdeel in de Beemster Kaas-trui, als leider van de ronde. Hij zag al vroeg een kopgroep ontstaan die eerste uit zeven renners bestond, maar waar uiteindelijk nog vier vluchters van over bleven: Bryan Bouwman, Koos Jeroen Kers, Gino Vierhouten en de Belg Jeff Peelaers. Zij werden uiteindelijk 25 kiometer voor de finish ingehaald door het peloton.

Daarna ging het in razend tempo richting Alkmaar, waar eerst nog de kasseien van de Munnikenweg getrotseerd moesten worden, voordat de renners op de meet af gingen op de Saturnusstraat. Daar volgde een massasprint die werd gewonnen door Coen Vereltfoort, vóór Bas van der Kooij en Nick Brabander.

In de aanloop naar de sprint was er een zware valpartij, waarbij enkele renners lang op de grond bleven liggen.

Zaterdag werden de eerste twee onderdelen van de Profronde afgewerkt, een tijdrit van vier kilometer en een Omloop van 3x30 kilometer.