Ga naar Content

Jesper Rasch tweede bij tijdrit Ronde van Noord-Holland

Jesper Rasch uit Zandvoort stond lang op de eerste plek bij de tijdrit van de Profronde van Noord-Holland, maar uiteindelijk was Nick Brabander vierentwintighonderdste van een seconde sneller. "Ik had hoop op een goede uitslag. Het is maar vier kilometer dus het was één lange sprint. Voor een sprinter zoals ik is vier kilometer goed te doen", sprak Rasch na afloop.

Jesper Rasch is een neef van Patrick Rasch, tweevoudig winnaar van de Profronde van Noord-Holland. De rijder van WV West-Frisia en SEG Racing Academy startte in de eerste groep en klokte een tijd van 4.06,55 over de tijdrit van vier kilometer tussen West-Graftdijk en De Rijp. Renners die in latere groepen startten hadden last van regen en ook de wind draaide van richting.

Pas in de zevende van de acht startgroepen werd zijn tijd verbeterd door Nick Brabander (VolkerWessel-Merckx CT). De derde plek was voor Dylan Bouwmans (Metec-TKH Continental Cycling Team).

In het begin van de avond wordt het tweede onderdeel van de Profronde van Noord-Holland verreden een omloop van 88,2 kilometer met start en finish in De Rijp. "Vanavond zal het één groot slagveld worden. Dan verwacht ik dat het klassement gemaakt zal worden. Morgen staat er minder wind. Bij allebei de wedstrijden wil ik kort eindigen", vertelt Rasch.

Zondag volgt dan de klassieke Ronde van Noord-Holland over 188 kilometer. Over de drie onderdelen wordt een klassement opgemaakt waarmee de winnaar van het evenement wordt bepaald.