Ga naar Content
West-Friesland

Dirk Scheringa hoopt op eerherstel: verhoor Kellermann levert alleen weinig op

4 juni 2019, 12.34 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: ANP

Dirk Scheringa heeft gisteren Joanne Kellermann, voormalig directielid van De Nederlandsche Bank (DNB), onder ede gehoord in de rechtbank van Den Haag. Daarmee wil de oud-topman van de in 2009 ter ziele gegane DSB Bank aantonen dat er vanuit de top van DNB bewust gelekt is naar de media.

Dirk Scheringa heeft gisteren tijdens zijn verhoor in de rechtbank van Den Haag weinig nieuws boven tafel gehaald bij oud-bestuurslid Joanne Kellermann van De Nederlandsche Bank (DNB). Ze vertelde alleen weinig over de gang van zaken rond de communicatie over de crisis bij DSB Bank in oktober 2009.

Lees ook: Dirk Scheringa hoopt op eerherstel met verhoor oud-DNB'er onder ede

Scheringa wilde aantonen dat DNB te weinig heeft gedaan om een bankrun te voorkomen. Volgens hem hebben DNB en het ministerie van Financiën zijn DSB Bank bewust tegengewerkt. Hij hoopte met het verhoor genoeg bewijs te vergaren om een schadevergoeding te kunnen eisen.

Geheugen in de steek
Kellermann was de zesde persoon die door Scheringa en zijn advocaat Geert-Jan Knoops werd verhoord. Zij was destijds verantwoordelijk voor het toezicht op pensioenfondsen en verzekeraars, maar ging ook over communicatie. Haar geheugen liet haar in de rechtbank alleen regelmatig in de steek.

Laks
Scheringa probeert onder andere aan te tonen dat DNB te laks is omgegaan met informatie over de voor DSB Bank aangevraagde noodregeling. Kellermann liet in het verhoor weten dat zij de afdeling communicatie niet direct aan heeft gestuurd.

Lees ook: Polderwestern over Dirk Scheringa in première

Ook de timing van bepaalde besluiten kwam weer op tafel. Dit gebeurde ook in september, toen Scheringa al vijf andere getuigen heeft verhoord. "We hebben vrijwel het hele weekend vergaderd en dingen volgden elkaar in hoog tempo op. Ik weet niet meer precies wat wanneer is besproken en wanneer welk besluit is genomen", aldus Kellermann.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!