Ga naar Content

Rijkswaterstaat neemt maatregelen tegen zandoverlast Markerwaarddijk

Rijkswaterstaat heeft besloten om extra maatregelen te nemen tegen de zandoverlast op de Markerwaarddijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Door harde wind komen de laatste tijd flinke hoeveelheden zand op de provinciale weg terecht. Hierdoor moest de weg op 26 mei zelfs worden afgesloten voor verkeer.

Het zand dat de dijk opstuift komt van de zandige oevers naast de dijk, die de dijkversterking vormen. Het zand zorgt voor verminderd zicht en vertraging. Automobilisten en motorrijders worden gedwongen stapvoets te rijden wegens de gevaarlijke situatie, meldt Omroep Flevoland.

Lees ook: Kapotte 'preventieve' zandstuifschermen oorzaak van afgesloten Markerwaarddijk

Op social media regende het reacties van verontruste weggebruikers eind mei toen er weer veel zand op de weg lag. Bij meldingen van zandoverlast bij Rijkswaterstaat, wordt er een veegwagen de weg op gestuurd. De weg is al een paar keer afgesloten geweest omdat er zoveel zand lag, dat het moest worden weggeschept. 

Gras zaaien en zandschermen
Rijkswaterstaat heeft al eerder gras gezaaid om het zand vast te houden. Dit werk alleen nog niet voldoende omdat het gras nog moet groeien. De vlaktes worden daarom nu met een laagje aarde bedekt, zodat het zand niet meer kan verstuiven. Verder zullen de schermen die langs de dijk stonden om het zand tegen te houden, waar nodig gerepareerd en versterkt worden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Omroep Flevoland