Start van hoofdcontent

OPMEER

nl

Vleesfabriek Opmeer hervat de werkzaamheden

27 mei 2019, 17.32 uur
Door Lotte Stekelbos · Foto: NH Nieuws

Vleesfabriek Slippens in Opmeer heeft de werkzaamheden weer volledig hervat. De fabriek was tijdelijk gesloten nadat er op maandag 17 mei in totaal zeventien werknemers onwel zijn geworden. Er moest één medewerker naar het ziekenhuis, waarop Inspectie SZW besloot de fabriek te sluiten.

"We zijn vorige week weer gefaseerd opgestart", vertelt Michael Smit van de vleesfabriek. "We hebben technische aanpassingen gedaan zodat het werk kon worden hervat. Op zaterdag is ook de laatste ruimte vrijgegeven." Wat de technische aanpassingen precies zijn, maakt de fabriek later bekend. 

Lees ook: Vleesfabriek Opmeer: personeel al vier keer eerder onwel geworden

Woordvoerder Elizabeth Palandeng van Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) vertelt aan NH Nieuws dat er een aantal voorzieningen zijn aangebracht waardoor de problemen in de toekomst kunnen worden voorkomen. 

Apparatuur in productieruimte 
Destijds zijn de werkzaamheden in de vleesfabriek stilgelegd omdat het personeel onwel was geworden doordat er CO2 was geconstateerd. Palandeng: "Het bedrijf heeft de productieruimte moeten voorzien van apparatuur om dat te verhelpen. Die apparatuur is aangeschaft en dat betekent dat het werk weer door kan gaan."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!