Zaanstreek-Waterland

Mysterieuze druppels vallen uit de lucht in Krommenie: "Is het kerosine?"

23 mei 2019, 17.36 uur · Aangepast 24 mei 2019, 08.18 uur

NH Nieuws

KROMMENIE - In Krommenie staan ze voor een raadsel. Op auto's, garageboxen en voorgevels zitten opeens mysterieuze zwarte vlekken. Daarbij ruikt het ook raar, wat bij sommige inwoners het vermoeden doet wekken dat er kerosine uit de lucht is komen vallen.

Erik Schots spotte begin deze week de vlekken. "Zondag had ik de ramen van mijn atelier dichtgedaan, omdat het zo naar petroleum rook", vertelt hij. Nu staat hij verbouwereerd naar de talloze vlekken op zijn huis te kijken.

Vetvlekken
Ook Josefien Gigengack vindt het raar. Haar auto zat onder een olieachtige substantie, zo vertelt ze aan NH Nieuws. Op haar garage, vlakbij het huis van Erik, zijn ook vetvlekken te zien. Volgens de twee komen de vlekken uit een vliegtuig en is er kerosine gedumpt.  

Lees ook: Omwonenden balen van zoveelste cacaoregen: "Het wordt nu wel vervelend"

De luchtverkeersleiding verwijst het verhaal naar het rijk der fabelen. De organisatie laat weten dat er alleen lozingen boven zee worden gedaan en niet boven bewoonde gebienden. Ook blijkt uit cijfers dat er die dag uberhaupt geen lozingen zijn geweest. 

Een andere expert zegt tegen NH Nieuws dat de spetters te geconcentreerd zijn om uit een vliegtuig te komen. 

Onderzoek
Maar daar nemen ze in Krommenie geen genoegen mee. "Er gebeurt wel meer wat ze niet vertellen", zegt Gigengack. Haar auto is ondertussen al gewassen, maar ze heeft wel een beetje van het mysterieuze goedje bewaard om te laten onderzoeken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!