Ga naar Content
IJmond

Stichting IJmondig tekent bezwaar aan tegen grafiethal

21 mei 2019, 12.06 uur · Aangepast 22 mei 2019, 15.08 uur
Door: · Foto: Tata Steel

De stichting IJmondig is niet blij met de hal die Tata Steel aan het bouwen is om de overlast van grafietregens tegen te gaan. Advocaat Bondine Kloostra gaat namens de groep zelfs bezwaar aantekenen tegen de 'grafiethal'.

Ze laat aan De Volkskrant weten dat het namelijk nog maar de vraag is of die hal het probleem gaat oplossen. "De bouwvergunning voor de hal is direct door de provincie vergund, zonder inspraak", vertelt ze. "Er is helemaal geen milieonderzoek gedaan."

Lees ook: Bouw 'grafiethal' bij Tata Steel officieel van start: "Hopelijk begin van nieuw tijdperk"

Kloostra vermoedt dat het staalbedrijf de grafiethal gebruikt als excuus. "Het lost misschien een deel van de problemen op, maar die hal wordt vooral gebruikt om te zeggen dat ze van alles ondernemen om de overlast tegen te gaan."

Critici
Stichting IJmondig is in het leven geroepen door bewoners van Wijk aan Zee, maar inmiddels ook uitgebreid met andere Tata Steel-critici. Eerder stuurde de groep al een uitgebreide brief aan de gedupeerde staten, waarin ze eisen dat er op korte termijn concrete maatregelen komen om de overlast en overtredingen van Tata Steel te beëndigen. 

Een woordvoerder van Tata Steel laat weten dat het bedrijf verbaasd is over de brief en de kritiek op de grafiethal. "Wij hebben meerdere keren met IJmondig gesproken, zowel telefonisch als face-to-face. Ze weten dat we druk bezig zijn met een integraal plan om de overlast tegen te gaan, en dat de grafiethal daar een onderdeel van is. Dit komt dus wel een beetje uit de lucht vallen voor ons."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!