Ga naar Content
Schiphol

Boze cateringmedewerkers houden lawaaiprotest bij KLM-hoofdkantoor

20 mei 2019, 11.01 uur
Door: · Foto: KLM

Medewerkers van KLM Catering Services, een dochterbedrijf van KLM, voeren vanmiddag actie bij het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij in Amstelveen. FNV Catering-onderhandelaar Harry de Wit laat NH Nieuws weten dat er onder andere een lawaaiprotest zal zijn. De medewerkers eisen 5 procent meer loon.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Niet alleen medewerkers van het KLM-cateringbedrijf voeren actie, maar ook personeelsleden van Ahold, Tata Steel, KLM, GVB en Shell doen mee met acties bij hun eigen werkgevers. Zo'n tachtig medewerkers van KLM Catering Services doen mee met het protest bij KLM voor de deur.

Lees ook: Cateringmedewerkers grote bedrijven voeren actie voor beter loon

Een woordvoerster van KLM zegt tegen NH Nieuws dat de actievoerders geen toegang tot het streng beveiligde terrein van het KLM-hoofdkantoor zullen krijgen, omdat KLM zelf "geen partij is in deze onderhandelingen." KLM Catering Services is een 100 procent dochterbedrijf van KLM. FNV Catering wil een lawaaiprotest houden en bloemen aanbieden aan cateringmedewerkers die in het hoofdkantoor werken.

Na het protest in Amstelveen, dat naar alle waarschijnlijkheid op de openbare weg zal moeten plaatsvinden, gaan de medewerkers naar de vestigingen van KLM Catering Services op Schiphol-Noord en Schiphol-Centrum, waar de acties verdergaan en onderhandelaars in gesprek gaan met de werkgevers.

De bonden eisen zeker vijf procent meer loon voor de medewerkers van de grote bedrijven, terwijl de werkgevers slechts 1,25 procent bieden.