Zaanstreek-Waterland

Vluchtende fietser opgepakt na valpartij in Zaandams park: nog 83 dagen de cel in

19 mei 2019, 09.00 uur · Foto: Google Streetview

Whatsapp

Enkele agenten hebben gisterochtend in Zaandam misschien wel de kortste achtervolging uit de geschiedenis op hun naam geschreven. Na twintig meter ging de fietsende verdachte onderuit, en kon zonder moeite worden ingerekend.

De man viel op omdat hij op een fiets zonder sleutel in het ringslot door het Burgemeester In 't Veldpark reed. Omdat er in de Zaanstreek de afgelopen tijd meerdere fietsen zijn gestolen, besloten de agenten de man en de fiets te controleren. 

Lees ook: Politie Wognum vindt gestolen fietsen in bestelwagen 

Ze vroegen de man te stoppen, maar in plaats van aan dat verzoek te voldoen, 'besloot hij te keren en er vandoor te gaan', schrijft de politie Zaanstreek op Facebook

Onderuit op grindpad
De betrokken agenten gingen al rennend achter de fietser aan, maar konden al snel weer inhouden. Na twintig meter ging de fietser namelijk onderuit op een grindpad, waarna de man en de fiets alsnog werden gecontroleerd. 

Lees ook: Gezochte man probeert te ontsnappen via slaapkamerraam caravan

De fiets bleek niet gestolen, maar de man had nog wel een rekening openstaan. Omdat hij een taakstraf niet had uitgevoerd, moest hij nog 83 dagen achter de tralies doorbrengen. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau.  "Wij wensen de man een fijne zomervakantie toe", besluit de politie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp