Ga naar Content
Noord-Holland

Gezochte man probeert te ontsnappen via slaapkamerraam caravan

4 november 2016, 18.28 uur · Aangepast 11 november 2016, 22.08 uur
Door: · Foto: Shutterstock

LANGEDIJK Een man die nog een flinke celstraf had openstaan, heeft gisteren een originele poging gedaan om uit handen van de politie te blijven. Toen de politie voor de deur van zijn stacaravan stond, probeerde hij via het slaapkamerraam te vluchten.

De man uit Wieringerwerf werd gezocht, omdat hij nog een celstraf van 3,5 jaar voor oplichting moest uitzitten. Toen de politie hem wilde ophalen, bleek hij niet meer te wonen op het bij de politie bekende adres.

Na uitgebreid onderzoek ontdekte de politie dat hij - vermoedelijk om zijn straf te ontlopen - naar een stacaravan in Langedijk was verhuisd. Op het moment dat de agenten voor de deur stonden, probeerde hij via het slaapkamerraam aan hen te ontkomen. Veel succes had hij niet: kort daarna werd hij in de boeien geslagen. 

Enkelband
Ook in het Zeeland werd gisteren een Noord-Hollander opgepakt die nog een straf tegoed had. Hij mocht zijn straf met een enkelband buiten de gevangenis uitzitten, maar verwijderde het apparaat van zijn lichaam en verdween spoorloos. Nadat was gebleken dat hij in het Zeeuwse Kapelle verbleef, kon hij worden aangehouden.