Ga naar Content
Haarlem

Moet Circuit Zandvoort aangepast worden? Onzin, vindt racecommentator Olav Mol

17 mei 2019, 17.01 uur · Aangepast 17 mei 2019, 17.30 uur
Door: · Foto: ANP

Circuit Zandvoort krijgt volgend jaar eindelijk weer de Formule 1 terug, maar er moeten waarschijnlijk wel wat aanpassingen gemaakt worden aan de baan. Racecommentator en liefhebber Olav Mol kent het circuit als geen ander en vindt dat de baan juist op deze manier genoeg uitdaging is voor de Formule 1-coureurs.

In de wandelgangen wordt gefluisterd dat de beruchte kombocht moet worden aangepast. "Er moet een verkanting in komen, zodat de auto's er met volgas doorheen kunnen", vertelt Mol in gesprek met NH Radio.

Lees ook: Formule 1 definitief naar Zandvoort: dit moet je weten

De baan is niet meer hetzelfde als in 1985, toen de Formule 1 voor het laatst werd gereden op Zandvoort. In de loop der jaren zijn er al verschillende aanpassingen gekomen en zijn inmiddels alleen de eerste zes bochten nog hetzelfde. Mol vindt hoe de baan er nu bij ligt, perfect. "Iedereen rijdt hetzelfde rondje, dus ik zie het probleem niet zo. Als ze ergens met 250 kilometer per uur doorheen rijden in plaats van 300, dan is dat toch prima?", vraagt de commentator zich hardop af. 

Kind aan huis
Zelfs is Olav Mol kind aan huis bij het Circuit in Zandvoort. De commentator werd geboren in Bloemendaal en bracht een groot deel van zijn jeugd door op de racebaan. "Bij de laatste Grand Prix in Nederland werkte ik zelfs als speaker bij het circuit van Zandvoort", vertelt Mol bij De Ochtendshow op NH Radio. 

Lees ook: Feest in Zandvoort door langverwachte terugkeer Formule 1

Volgend jaar is het 35 jaar geleden dat de Grand Prix op Zandvoort werd gehouden. Mol vindt het vooral voor de nieuwe generatie een mooie zaak dat ze weer "met hun vader naar de Formule 1 kunnen kijken". "Er is een hele tijd niks geweest en vader konden met hun zoon of dochter alleen maar via de tv kijken. Nu is het weer op eigen bodem. Dat vind ik het meest romantische eraan."

🏁 F1 terug op Zandvoort
De Formule 1 keert na 35 jaar terug op het circuit van Zandvoort. Volg al het laatste nieuws over dit onderwerp hier op onze speciale themapagina!