Start van hoofdcontent

ZAANDAM

nl

Zaanse ouders maken zich ernstig zorgen om lerarentekort: "Het komt niet goed"

16 mei 2019, 16.33 uur

Niet alleen docenten, maar ook ouders maken zich ernstig zorgen om het lerarentekort. Tine van Wel en Wjera Wickenhagen uit Zaandam hebben beide kinderen op de basisschool en hebben zich daarom verenigd in de actiegroep Geen Vierdaagse.

"Wij hadden ook het gevoel het komt goed. Het zal wel opgevangen worden. Maar omdat wij het nu zelf aan de hand hebben, weet je: het komt niet goed", vertelt Tine in NH Buurten.

Lees ook: Minister Arie Slob bij NH Nieuws: "Lerarentekort ook schuld schoolbesturen"

Tine is moeder van drie kinderen en vanaf volgende maand zitten haar oudste dochter en tweeling samen in één kleuterklas met nog 45 andere leerlingen. "Ik maak me zorgen of mijn kinderen wel tot hun recht komen in zo een drukke klas."

Bijscholing
Wjera moest het afgelopen schooljaar vrije dagen opnemen van haar werk en bijscholing geven om de vierdaagse schoolweek van haar kinderen op te vangen. "Het is veel extra werk thuis en stress op mijn werk. Te pas en te onpas moet je vrij nemen", aldus Wjera.

Lees ook: Schrikbarend tekort aan leraren in Zaanstad: dit schooljaar al bijna 700 keer geen docent voor de klas

De twee moeders hopen dat meer ouders inzien dat dit een landelijk probleem is en dat ze in actie komen. “Als meer ouders in beweging komen geeft dit een signaal aan Den Haag dat er iets moet gebeuren” , zegt Tine. De actiegroep Geen Vierdaagse bestaat uit ongeveer vijftien Zaanse ouders.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!