Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

TERUGKIJKEN: Zo werd Ajax vanmiddag gehuldigd

16 mei 2019, 16.04 uur · Aangepast 16 mei 2019, 18.15 uur

De huldiging van landskampioen Ajax ging vanmiddag om 16.00 uur van start op het Museumplein in Amsterdam. Al snel stond het plein zo vol dat de gemeente supporters vroeg om niet meer te komen. NH Nieuws was er live bij en heeft de hoogtepunten voor je op een rij gezet.

Huldiging Ajax - NH Nieuws

Ajax sleepte gisteren officieel de 34ste landstitel binnen toen het met 1-4 van De Graafschap won.

Volgens de presentator waren er zeker 100.000 fans bijeen. Het programma van de huldiging begon met optredens van onder anderen Peter Beense. Fans zongen uit volle borst mee vanaf het rood-wit gekleurde en zonovergoten Museumplein.

Lees ook: Huldiging Ajax: Wat moet je weten?

De supporters moesten bij aankomst langs de beveiliging om het plein op te kunnen. Langs de zijkanten zijn schermen geplaatst. Glaswerk, wapens, vuurwerk en lachgas zijn het huldigingsterrein verboden. Ook mochten de fans niet meer dan één sixpack bier meenemen.

Nouri
De vader en broer van Abdelhak Nouri verschenen vanmiddag ook op het podium bij de huldiging. De spelers droegen de landstitel op aan de talentvolle speler, die door hartfalen ernstig hersenletsel heeft opgelopen. Ze kregen de beker en schaal overhandigd door aanvoerder Matthijs de Ligt terwijl de supporters vanaf een bomvol Museumplein "Nouri" scandeerden.

De vader bedankte de fans en zei: "De droom van mijn zoon is uitgekomen". Hij bedankte de fans en memoreerde aan de woorden van zijn zoon, die altijd zei: "Wij zijn Ajax, wij zijn de beste". Daarop zong het plein massaal: "We love you Nouri, we do".

De Ajacieden dragen allemaal het kampioensshirt met het nummer 34, het oude rugnummer van het grote talent. Voordat ze het podium rond 16.45 uur opgingen, begroetten ze vader en broer Nouri.

Uitgefloten en bekogeld
Burgemeester Femke Halsema werd tijdens haar korte speech uitgefloten en bekogeld met blikjes bier. Ajax-directeur Edwin van der Sar en Matthijs de Ligt wisten nog net een en ander op te vangen dat naar het podium werd gegooid.

Het Museumplein in Amsterdam is helemaal vol voor de huldiging van Ajax. Niemand mag er meer bij. De spelers werden door een uitzinnige menigte onthaald op het podium. Het plein was door de fakkels in rode rook gehuld. Op het podium ontstond een brandje, dat snel was geblust.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
AT5