Whatsapp

Amsterdam

Verslag vanuit Tel Aviv: Nederlandse fans in het oranje door de straten voor Duncan

16 mei 2019, 10.08 uur · Aangepast 17 mei 2019, 07.58 uur

De spanning stijgt, nog een paar uur en dan gaan de eerste noten van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival klinken. Onze Duncan Laurence kan zich vanavond van zijn beste kant laten zien. Of hij gaat winnen? Nederlandse fans twijfelen daar geen moment aan.

Duizenden fans proberen bij de rode loper een glimp op te vangen van hun favoriet. Ook onze Nederlandse Duncan Laurence wordt bedolven onder de aandacht. Hij is nog steeds torenhoog favoriet.

Lees ook: Singer-songwriter Duncan Laurence presenteert zijn songfestivallied

In haar fel oranje outfit is Judith de Jonge naar Israël afgereisd om Nederland te steunen: "Het was de moeite waard om zoveel geld uit te geven voor de finale." Ook Jan van Lijf moest en zou het festijn meemaken. Hij had in zijn agenda al een groot zwart kruis neergezet, zodat er niets tussen hem en het songfestival in zou komen. "Iedereen die mij kent, weet dat ik een diehard songfestival-fan ben. Elk jaar ben ik de hele week niet beschikbaar voor avondvergaderingen. Mijn hele agenda is leeg. De dinsdag, donderdag en zaterdag zijn voor het songfestival."

Lees ook: Songfestival-expert Edsilia Rombley over inzending: "Als Duncan het maar te gek vindt"

Hun grote favoriet? Dat is natuurlijk onze eigen inzending: Duncan. En de vraag of hij gaat winnen: "Ja natuurlijk", glimlacht Judith. Na vanavond volgt zaterdag de finale. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
ANP
ANP
Whatsapp