Amsterdam

Songfestival-expert Edsilia Rombley over inzending: "Als Duncan het maar te gek vindt"

7 maart 2019, 11.17 uur · Foto: ANP

Whatsapp

Vanavond wordt bekend welk liedje singer-songwriter Duncan Laurence meeneemt naar Tel Aviv voor het Eurovisiesongfestival. Net zoals voorgaande jaren is de kans groot dat veel Nederlanders een duidelijke mening gaan hebben over de inzending. Iemand die daar alles vanaf weet is Edsilia Rombley. Zij vertegenwoordigde ons land maar liefst twee keer.

In De Ochtendshow van NH Radio beaamt Rombley dat er na zo'n aankondiging veel op je af komt. "De meningen zijn vaak verdeeld. Maar hij moet denken: vind ik het liedje te gek en kan ik er mee performen? Dat is het belangrijkste. Je kan nooit iedereen pleasen namelijk."

Lees ook: Singer-songwriter Duncan Laurence presenteert zijn songfestivallied

De Songfestival-coryfee wil Laurence op het hart drukken om niet te zwaar te tillen aan de opmerkingen. "Je hebt namelijk niks te verliezen. En soms moet een liedje groeien. Kijk maar naar The Common Linnets! Heel veel gedoe over Calm afther the storm, maar ze zijn wel tweede geworden."

Avontuur
Volgens Rombley moet de muzikale nieuwkomer vooral ook genieten. "Het is echt uniek", vertelt ze. "Ik heb het beide keren als een geweldig avontuur ervaren." Een derde keer meedoen dan? "Ha, nee, dat nou ook weer niet!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp