Gooi

Oplossing parkeerproblematiek Tergooi lijkt nabij: gemeente peilt interesse betaald parkeren

16 mei 2019, 17.03 uur · Aangepast 25 juni 2019, 15.08 uur · Door Carina Gutker

HILVERSUM - Er lijkt een oplossing op komst te zijn voor de parkeerproblematiek bij het Tergooiziekenhuis in Hilversum. Ziekenhuisbezoekers negeerden namelijk het betaald parkeerterrein en parkeerden massaal in de naastgelegen wijk. De gemeente onderzoekt nu of de omwonenden ervoor open staan om betaald parkeren in de wijk in te voeren.

Om te weten of er genoeg draagvlak is voor het invoeren van betaald parkeren in de wijk, heeft de gemeente vandaag een enquête onder de buurtbewoners verspreid. "Er staat in de enquête maar één vraag", aldus gemeentewoordvoerder Geke Uninge, "Namelijk: bent u voor of tegen betaald parkeren in uw straat?"

Lees ook: Buurt klaar met overlast: "Het ziekenhuis neemt geen enkele verantwoordelijkheid"

De buurt gaf vorige maand aan klaar te zijn met de overlast veroorzaakt door de gastparkeerders. Hoewel een meerderheid voor betaald parkeren is als oplossing van het probleem, vinden mensen ook dat het ziekenhuis als 'veroorzaker' moet meebetalen. Dat de meningen verschillen, bleek deze week bij een bijeenkomst voor omwonenden.

Het ziekenhuis gaf bij de informatiebijeenkomst over de bouw van het nieuwe Tergooi aan dat er een parkeergebouw komt met honderden extra parkeerplaatsen. Vooral het al dan niet betaald parkeren was een gevoelig punt. "Het parkeerterrein bij het ziekenhuis zal betaald blijven", zegt woordvoerder Wencke Fassbender van het zieknhuis.

De emoties liepen hoog op, is te zien in deze video:

Fassbender vervolgt: "Het ziekenhuis werkt actief mee aan een oplossing, maar vindt ook dat de drie partijen - ziekenhuis, gemeente en omwonenden - er onderling uit moeten komen. Dat betekent overigens niet dat wij meebetalen."

Bewoners hebben drie weken de tijd om te reageren op de enquête. Op 11 juni wordt een concept van de resultaten verwacht.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!