Ga naar Content

Burgemeester Zandvoort: 'Rijk moet helpen om spoorproblemen op te lossen'

Het Rijk moet bijdragen om de verwachte problemen op het spoor bij een Formule 1-race in Zandvoort op te lossen. Dat zegt burgemeester Niek Meijer tegen NH Nieuws.

NS en ProRail luidden gisteren de noodklok, omdat het niet mogelijk is om meer en langere treinen in te zetten tijdens een Grand Prix-weekend. En het spoor opwaarderen gaat enorm veel geld kosten.

Plan voor openbaar vervoer
Toch ziet Meijer het optimistisch in. "Ik ben ervan overtuigd dat ProRail een plan maakt. Het kan niet zo zijn in Nederland - waar we vinden dat het openbaar vervoer flexibel en goed moet zijn - dat er belemmeringen zijn", aldus de burgemeester.

Lees ook: NS en ProRail luiden noodklok over spoor naar Zandvoort: totaal ongeschikt voor F1-drukte

Daarnaast verwacht Meijer de helpende hand vanuit het Rijk. "Ze hebben gezegd dat ze geen geld willen geven, maar wel dingen mogelijk willen maken. Daar hoort dit bij. Dit is geen investering in het evenement, maar ook voor drukke zomerdagen, of voor woon-werkverkeer. Je haalt dus eigenlijk de investering naar voren."

🏁 F1 terug op Zandvoort
De Formule 1 keert na 35 jaar terug op het circuit van Zandvoort. Volg al het laatste nieuws over dit onderwerp hier op onze speciale themapagina!
Foto: NH Nieuws