Ga naar Content
West-Friesland

Brandweer Drechterland krijgt twee nieuwe tankautospuiten

11 mei 2019, 10.00 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Wikipedia

De brandweerposten van Hem en Westwoud hebben vanochtend om 10.00 de twee nieuwe tankautospuiten in gebruik genomen. De burgemeester nam de sleutels in ontvangst en overhandigde deze aan de brandweer.

De voertuigen maken onderdeel uit van de levering van 38 nieuwe tankautospuiten binnen de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Deze worden in acht jaar geleverd. De levensduur van de nieuwe tankautospuiten is zestien jaar. Hiermee kan de lokale brandweer zo goed mogelijk hun werk doen met de nieuwe apparatuur.

Om de voertuigen te bemannen beschikken de posten Hem en Westwoud over voldoende en goed opgeleide brandweervrijwilligers. De brandweerzorg in de Gemeente Drechterland is voor de komende jaren dan ook helemaal  geregeld.

Lees ook: Brandweer Blokker uit de penarie: enthousiaste vrijwilligers melden zich aan

Een tankautospuit is het basisvoertuig van de brandweer in Nederland. Het voertuig wordt ingezet voor zowel het blussen van brand, hulpverlening bij ongevallen, maar ook bij incidenten met gevaarlijke stoffen. Op de nieuwe tankautospuiten is plaats voor zeven personen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!