Ga naar Content
Sport

Ajax-trainer Ten Hag: "Soms is voetbal mooi, soms wreed"

9 mei 2019, 02.02 uur · Aangepast 9 mei 2019, 02.24 uur
Door: · Foto: Pro Shots

Ruim negen maanden genoot Ajax van het Champions League-toernooi. In de eerste voorronde begonnen en in de laatste seconden van de halve finale uitgeschakeld. "Soms is voetbal heel mooi, maar soms is voetbal ook ontzettend wreed", vatte trainer Erik ten Hag de uitschakeling samen.

Tottenham Hotspur scoorde in de 96e minuut de allesbeslissende 2-3 waarmee de 1-0 overwinning van Ajax op basis van de dubbel tellende uitdoelpunten werd uitgeschakeld. "Het is ontzettend hard en dat moeten we verwerken. Dat zal niet makkelijk zijn.

Tekst loopt door onder video 

Erik ten Hag: "Soms is voetbal heel mooi, maar soms ook heel wreed" - NH Sport

Wat het effect van de uitschakeling is op de ontknoping van de titelstrijd zal zondag blijken. Ajax hevat de competitie dan met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Ten Hag heeft er alle vertrouwen in dat zijn spelers er dan weer staan. "We hebben één prijs gepakt en de tweede moet natuurlijk ook nog komen. Ik weet zeker dat we er zondag weer staan. 

Tekst loopt door onder video 

Erik ten Hag: "we zullen er mee moeten dealen" - NH Nieuws

Mauricio Pochettino vond 't moeilijk om na afloop zijn emoties onder woorden te brengen. "Het belangrijkste is dat de spelers een geweldige prestatie hebben geleverd. Zij zijn superhelden. Ze hebben de club naar de finale van de Champions League gebracht. Niemand geloofde in ons, maar het is een geweldig seizoen waarin we de kans krijgen om het prachtig af te sluiten."

Tekst loopt door onder video 

Pochettino vindt zijn spelers superhelden - NH Nieuws

Halverwege keek Tottenham in de ArenA tegen een 2-0 achterstand aan. Die score werd na rust door een hattrick van Lucas Mouro volledig weggewerkt. Een opzienbarende wederopstanding van de Spurs. 

Tekst loopt door onder video 

Pochettino over zijn 'teamtalk' in de rust - NH Nieuws

Zaterdag 1 juni speelt Tottenham Hotspur in Madrid de finale tegen Liverpool dat dinsdag met 4-0 van Barcelona won, na de uitwedstrijd met 3-0 te hebben verloren. 

Lees ook: Ajax mist Champions League-finale na goal in laatste seconde

Lees ook: Joël Veltman: "Iedereen is in rouw"

Lees ook: Uitschakeling Ajax verbijstert fans