Ga naar Content
Gooi

Michael V. krijgt 5 jaar en tbs voor neersteken Loosdrechtse huisarts

8 mei 2019, 11.46 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / De NieuwsSter

De man die afgelopen zomer zijn huisarts in Loosdrecht neerstak, moet van de rechter vijf jaar de gevangenis in. Daarna moet de 35-jarige Michael V. tbs met dwangverpleging volgen.

V. was een patiënt van huisarts Willem Stronck, toen hij tijdens een consult op 21 augustus 2018 ineens begon te steken. Stronck werd in zijn hals, rug en bovenbeen geraakt. De 17-jarige Hessel, die op dat moment net terugkwam van de tandarts, schoot de arts te hulp nadat hij geschreeuw hoorde. "Ik heb geluk dat ik nog leef", zei hij daarover.

Zinloos geweld
Tegenover NH Nieuws motiveert de rechtbank de gegeven straf: "Het gaat om een zeer ernstig feit. Dit is een daad van zinloos geweld tegen een hulpverlener, terwijl die hulpverlener enkel wilde helpen om het leven van de verdachte weer op de rails te krijgen."

Lees ook: Loosdrechtse huisarts werd in hals, rug en bovenbeen gestoken

De rechtbank heeft in haar afweging onder andere gekeken naar soortgelijke zaken en de omstandigheden van de verdachte. Ook vindt de rechtbank het belangrijk dat er niet te lang gewacht wordt met de tbs-behandeling van V. Daarom wijkt de straf af van de eis van het OM, dat zeven jaar en tbs had geëist. 

Verder moet V. een schadevergoeding van 26.765 euro en 1 cent betalen aan de huisarts. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!