Ga naar Content
West-Friesland

Fietsers wagen zich op zandige oevers Houtribdijk: "Koningsdag is goede dag hiervoor"

27 april 2019, 11.55 uur · Aangepast 27 april 2019, 12.29 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Een aantal fanatieke fietsers heeft vandaag een tocht gemaakt over de zandige oevers van de Houtribdijk. "Eigenlijk kan je daar nooit komen", vertelt Tino Haakman. "Maar vandaag wordt er niet gewerkt. Koningsdag is een goede dag voor deze tocht. We zagen ook nog een paar kite-sufers. Die hadden hetzelfde idee."

De actie was een spontaan idee van Tino Haakman die organisator was van de traditionele Oranjeronde in Enkhuizen. Na het wegvallen van deze wielerronde wilde hij op Koningsdag zelf lekker fietsen. "Het is geen vervangend evenement, maar gewoon een leuke fietstocht."

Illegaal
Haakman wilde er niet te veel ruchtbaarheid aan geven, omdat het illegaal is wat ze deden. Uiteindelijk waren ze met z'n vieren vandaag. "We zouden het misschien jaarlijks kunnen doen, maar dan moeten we nog maar eens bekijken."

De zandige oevers liggen langs de Houtribdijk, tussen Trintelhaven en Enkhuizen en zijn opgespoten ter versterking van de dijk. De werkzaamheden zijn nog bezig. In 2020 moet het hele project af zijn. 

💬 Whatsapp ons!
Loop jij vandaag op Koningsdag ergens tegenaan dat NH Nieuws niet mag missen? Stuur ons jouw nieuws, foto of video op 0630093003!