Ga naar Content
West-Friesland

Overvolle groene containers 'grote ergenis' van inwoners Medemblik

26 april 2019, 16.08 uur · Aangepast 26 april 2019, 16.28 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Tjeu Berlijn

Een maand geleden plaatste de gemeente Medemblik vier groene containers in de binnenstad. De gemeente wil de inwoners stimuleren groen afval te scheiden, maar de bakken zitten continu vol. Dit tot grote ergenis van de bewoners van de binnenstad.

Tjeu Berlijn woont in de binnenstaden komt daar iedereen tegen die met zijn zak afval naar de groene containers loopt. "Dan zie je die mensen gewoon weer terug lopen met dezelfde zak, omdat die container dan al vol zit. Ik ken iemand die driehonderd meter terug moest lopen. Dan moet je je voorstellen dat die zak ook nog gaat scheuren. Dat doe je echt maar één keer."

Vier containers op honderden inwoners
Er zijn slechts vier groene containers geplaatst. Volgens Berlijn zijn dit er veel te weinig bakken op de honderden inwoners die de binnenstad telt. Waar men dacht dat dit ook ondergronds containers zouden worden, zoals de rest van het afvalsysteem in de stad, blijken dit helaas simpele kliko's.  

Lees ook: 'Buitenstaanders' dumpen afval op Westereiland Medemblik: op heterdaad betrapt

De volle containers hebben als effect dat mensen hun afval weer met het overige afval weggooien. "En dit is weer in strijd met wat de gemeente wil. HVC zegt zelfs dat je er een boete voor kan krijgen." 

'Klaar mee'
De irritatie loopt enorm op volgens Berlijn. "Dit begint echt een dingetje te worden in de binnenstad. Mensen zijn er echt klaar mee. Het moet gewoon aangepakt worden." Berlijn is aangesloten bij de VVD en heeft de gemeente nu schriftelijke vragen gesteld of er iets aan het probleem kan worden gedaan. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij ook een probleem in jouw stad die je met ons wilt delen? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!