Ga naar Content

'Buitenstaanders' dumpen afval op Westereiland: op heterdaad betrapt

Omwonenden van Westereiland in Medemblik hebben al een tijdje te maken met overtollig afval en vuilniszakken wat voor hun deur wordt gedumpt. Maar nu er sleutels zijn opgeleverd voor de vuilniscontainers, lijkt de dader door de mand te vallen.

Sinds deze week hebben de bewoners een pasje om daarmee de afvalcontainers te kunnen openen. Enkel bewoners kregen deze pasjes. Hierdoor werd al snel duidelijk dat er mensen van buiten Westerland ook hun vuilnis op deze plek dumpen, zo meldt mediapartner Medemblik Actueel.

'Gewoon' gedumpt
In het ochtendgloren viel het gisteren des te meer op omdat de bewoners alles in de ondergrondse containers gooien maar mensen van buitenaf de vuilniszakken 'gewoon' weer op de straat dumpen. Zonder sleutel zou dit betekenen dat deze zakken nooit worden opgeruimd. 

Heterdaad
Een oplettende bewoner betrapte één persoon op heterdaad op woensdagavond. Deze werd aangesproken en kon samen met de vuilniszak weer terug naar huis. Een clubje bewoners neemt het heft nu in eigen hand en blijft zelf controleren wie de 'wild-dumpers' zijn.

💬 Whatsapp ons!
Gebeurd zoiets ook voor jouw deur? Of heb je een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Medemblik Actueel