Noordkop & Texel

NL
V

Aanpoten om de Meierblis in De Cocksdorp opnieuw op te bouwen

25 april 2019, 16.39 uur

De stapel landbouwafval die aankomende dinsdag in het kader van de Meierblis aangestoken zou worden op Texel is in De Cocksdorp al eerder in lichterlaaie opgegaan. De Texelaars geven echter niet op en bouwden vandaag een groot deel van de stapel alweer op.

Gisteravond kwam er een melding binnen dat de Meierblis al aangestoken was. "Toen we aankwamen zagen we dat het al flink in de fik stond allemaal", vertelt Joost Oldenburg van de feestcommissie Meierblis. "Dat is natuurlijk een drama voor het dorp, want het hoort pas op 30 april."

Lees ook: Texels vreugdevuur te vroeg in brand: Meierblis mogelijk aangestoken

Er werd gelijk een oproep op Facebook gedaan om de stapel zo snel mogelijk weer op te bouwen en Texelaars reageerden massaal, al is de stapel nog niet zo hoog als hij eerder was. 

Lees ook: Feestcommissie doet oproep: breng 'alles wat geschikt is' naar Texel voor Meierblis

Een inwoner van De Cocksdorp vertelt hoe aangeslagen hij is. "Balen, eigenlijk. 'Dat hoort niet', is wat ik dacht. Maar ja, het gebeurt." Hij is één van de mensen die alles wat hij kon vinden heeft verzamelt om de Meierblis nieuw leven in te blazen. "Ik denk dat het wel goed gaat komen aankomende dinsdag."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH Nieuws