Sport

NL
V

Prima Telstar walst over Roda JC heen

22 april 2019, 16.20 uur · Aangepast 22 april 2019, 18.30 uur · Foto: Pro Shots/Wouter Dill

Telstar heeft overtuigend gewonnen van een zeer zwak Roda JC. De ploeg van Mike Snoei liet de Limburgers geen kans: 4-0. De ploeg van Mike Snoei maakt nauwelijks nog kans op de play-offs door de resultaten op de andere velden.

Mike Snoei koos niet voor Wesley Zonneveld, maar voor Sven van der Maaten onder de lat. Bij Roda JC was Mario Engels afwezig door een blessure. Het was warm op Sportpark Schoonenberg, dus de journalisten op de tribune konden wel wat verfrissing gebruiken.

Telstar begon fel aan de wedstrijd en liet zich direct zien voor het doel van doelman Tom Muyters. Dat resulteerde - na een gevaarlijke counter van Roda JC overleefd te hebben - na twaalf minuten in het eerste doelpunt. Terrel Ondaan schoot een voorzet van de rechterkant prima binnen met zijn linkerbeen. 

Buitenspel
Senne Lynen juichte niet veel later nog een keer, maar dat was onterecht. Het doelpunt van de Belg werd afgefloten door een overtreding elders op het veld. Sven van Doorm nam de bal even later goed aan in het strafschopgebied, maar schoot hard naast.  

Ondaan
Telstar speelde beter dan Roda JC en Van der Maaten hoefde bijna niets te doen in de eerste helft. Het enige verwijt wat de Velsenaren zich konden maken was dat ze niet meer doelpunten hadden gemaakt. Zo toverde Terell Ondaan ook een konijn uit de hoge hoed. De aanvaller probeerde een corner direct binnen te schieten en dat lukte bijna ook nog; de bal vloog hard op de paal en Muyters had alle geluk van de wereld dat de bal niet binnenviel. Ook een uithaal van Ahmad Mendes Moreira - de bal bleef hangen in het strafschopgebied - ging er niet in.

Tweede helft
Telstar probeerde de bal een paar keer in te brengen en na drie pogingen lukte het. Senne Lynen reageerde prima en hakte de bal achter zijn standbeen binnen: 2-0. 

Vervolgens ging het snel. Henk Dijkhuizen leek geel te krijgen na een overtreding op Elso Brito, maar tot zijn verbazing trok scheidsrechter Stan Teuben de rode kaart. Uit de vrije trap die volgde gleed Toine van Huizen de derde binnen, daarmee de wedstrijd definitief beslissend. 

4-0
Het werd nog erger voor Roda JC. De Limburgers kregen de bal niet uit het eigen strafschopgebied en Ondaan profiteerde maximaal: 4-0. 

Door de resultaten op de andere velden konden de Velsenaren toch niet juichen, omdat de play-offs nauwelijks nog kunnen worden gehaald. Alleen in de vierde periode hebben De Witte Leeuwen nog kans. Telstar staat vijftiende met 47 punten.

Lees ook: Mike Snoei uit z'n dak: "Roda JC moet zich kapot schamen"

Lees ook: "Telstar was heer en meester tegen Roda JC"

Opstelling Telstar: Van der Maaten; Cabral (Sno/72), Van Huizen, Korpershoek, Brito, Springer; Lynen, Najah (Van Iperen/68), Van Doorm; Moreira, Ondaan

Opstelling Roda JC: Muyters; Dijkhuizen, Werker, Keulen, Vansteenkiste; Souren, El Makrini, Milts (Van Eijma/43); Van Velzen, Simakala (Remans/58), Paulissen (Schlösser/68)