Ga naar Content
Noordkop & Texel

Zo ziet leeuw(tje) Remy er nu uit

12 april 2019, 12.37 uur
Door: · Foto: Stichting Leeuw

Een nieuwe foto van het vorig jaar moederziel alleen achtergelaten leeuwtje Remy laat zien dat het goed gaat met het dier. Remy verblijft sinds zijn vondst bij Stichting Leeuw en groeit daar flink: op de foto zijn zelfs al manen te zien.

In oktober 2018 werd Remy in een hondenkooi gevonden in een weiland vlakbij het dorp Tienhoven. Niemand weet waar hij vandaan komt.

Lees ook: Het bizarre verhaal van Remy: hoe een gedumpt leeuwtje naar Anna Paulowna kwam

Nu, een half jaar later, gaat het erg goed met de leeuw, die inmiddels ongeveer elf maanden oud is. Stichting Leeuw, waar Remy verblijft, deelt deze week nieuwe beelden van de leeuw.

Lees ook: Welpje omgedoopt tot Remy: "De kleine vermaakt zich prima"

Sinds kort mag hij naar buiten en deze week mag hij zelfs de 'jaagsimulator' van de opvang uitproberen. Kijk de video hieronder:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Volg de avonturen van Remy
In de serie 'Remy en zijn vrienden' volgt NH Nieuws het reilen en zeilen op landgoed Hoenderdaell Anna Paulowna. Op het landgoed worden sinds jaar en dag grote roofkatten opgevangen, die elders zijn verstoten. Daarnaast zijn er nog tal van andere diersoorten te vinden. Van alpaca's tot zeearenden: Hoenderdaell is een thuis voor tientallen dieren. Bekijk alle aflevering hier.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!