Ga naar Content

Nabeschouwen met Zandvoorter 'Ajax-Jan': "Hopelijk straks niet verlengen in Turijn"

Na de Champions League-loting baalde Zandvoorter Jan Snijders behoorlijk. "Oh nee, Ajax moet tegen Ronaldo!" Maar gisteravond zag hij dat de Amsterdammers zich prima staande hielden tegen de Portugese sterspeler en de rest van Juventus. "Ik vind het fantastisch, ze hebben erg goed gespeeld."

Jan heeft al honderden uit- en thuiswedstrijden van Ajax bezocht en mist bijna geen wedstrijd. Gisteravond zag hij de kwartfinale thuis in Zandvoort op televisie en hij is hoopvol over de uitwedstrijd volgende week in Turijn. "Ik denk dat het 2-2 wordt. Dat is prima, dan zijn we door. Maar laat het niet weer 1-1 worden, want dan moeten we verlengen en misschien wel strafschoppen nemen. Dat gaan we merken tegen Groningen en daar profiteert PSV dan misschien weer van."

Lees ook: Zandvoortse Ajax-fan Jan kan zijn ogen niet geloven: Oh nee, het is Juventus!

Eerste helft
"Ik vind het wel jammer voor Donny van de Beek. Als hij de bal iets meer bij zich had kunnen houden, dan zat die bal er gewoon in", vertelt Jan over de doelpoging van Van de Beek in de eerste helft. "En ook Ziyech had een paar mooie schoten op doel."

Kritisch is de Zandvoorter op Daley Blind. "Hij liet Ronaldo lopen, daarom ging het mis." Hij glundert als hij over De Jong vertelt, die een paar keer mooi wegdraaide van de Portugees. "De Jong is geweldig. Hij zit er altijd met een teentje tussen."

Tweede helft 
"Gelukkig was ik net op tijd terug van de wc. Geweldig dat doelpunt van Neres, hij speelt heel goed in belangrijke wedstrijden. Ik denk dat hij dat in Turijn weer zo goed is. Hij doet me aan Jesper Olsen denken." En dan was daar natuurlijk het debuut van de jonge Jurgen Ekkelenkamp, voor Jan geen onbekende. 

Jan over Jurgen Ekkelenkamp - NH Nieuws

De Zandvoorter baalt er wel van dat Tagliafico geschorst is voor de uitwedstrijd. De Argentijn pakte gisteravond geel en zal zodoende in de return niet meespelen: 

Jan over de schorsing van Tagliafico - NH Nieuws

Volgende week dinsdag is de return in Turijn. Jan gaat uiteraard kijken en hoopt op een goede afloop. "Jongens, laat ze een poepie ruiken daar in Turijn."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws