Noordkop & Texel

Herkomst achtergelaten 'strandhond' blijft mysterie: "Hij verdient een eigen baas"

10 april 2019, 22.02 uur · Foto: NH Nieuws

Whatsapp

Er zijn een paar vage aanknopingspunten, maar de herkomst van de jonge reu die eind vorige maand vastgebonden en moederziel alleen op het strand van Callantsoog werd aangetroffen, blijft vooralsnog in nevelen gehuld.

Medewerkers van de dierenopvang in Tuitjenhorn noemen hem gekscherend 'zeehond', naar de plek waar hij is gevonden. "Dat is een werknaam", vertelt Miranda Maduro met een knipoog. "We hebben op Facebook een oproepje gedaan, met de vraag om een naam te bedenken." 

Lees ook: Hond vastgebonden en alleen achtergelaten op strand Callantsoog 

Hoewel er inmiddels flink wat suggesties zijn geopperd, is de verweesde reu nog altijd naamloos. "Omdat we hem over een paar dagen zouden mogen herplaatsen, zijn we nog aan het onderzoeken hoe hij zich gedraagt."

Eerder liet de opvang al weten dat de hond niets mankeert. "Hij blaft graag, speelt graag en ziet er goed uit", zei Maduro daags na de vondst. 

Dringende oproep: Waar is de eigenaar van de 'strandhond' van Callantsoog? - NH Nieuws/ Jurgen van den BosVolgens de politie is de kans groot dat de hond bewust is achtergelaten. Eerder bleek dat hij een Duitse chip heeft, al hoeft dat volgens Maduro niet te betekenen dat hij daadwerkelijk uit Duitsland is meegenomen. 

"We hebben een tip gekregen dat hij mogelijk via internet is verhandeld, dus dat onderzoeken we nog. Er is dus wel een spoor, maar het is de vraag of dat het juiste spoor is."

Lees ook: Dringend op zoek naar eigenaar van achtergelaten 'strandhond' Callantsoog

Het zou Maduro niet verbazen als blijkt dat hij intensieve training heeft gehad. "Want hij luistert goed en is snel. Misschien is het wel een politiehond", speculeert ze er op los. "En als het geen politiehond is, kan hij dat altijd nog worden." 

Hoewel de asielmedewerkers graag voor de verweesde reu zorgen, zijn ze niet van plan hem te houden. "Deze hond verdient een eigen baas: als mensen interesse hebben, kunnen ze dat via onze Facebook-pagina laten weten", besluit Miranda. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp