Whatsapp

Noordkop & Texel

Dringend op zoek naar eigenaar van achtergelaten 'strandhond' Callantsoog

1 april 2019, 17.58 uur · Aangepast 1 april 2019, 21.37 uur

Er is nog steeds geen eigenaar gevonden van de hond die zondag werd gevonden op het strand van Callantsoog. Het dier was vastgebonden aan een paal. Het lijkt er steeds meer op dat de hond bewust achter is gelaten, zegt de dierenopvang Schagen in Tuitjenhorn.

"Hij blaft graag, speelt graag en hij ziet er goed uit", vertelt Miranda Maduro van de dierenopvang aan NH Nieuws. De jonge, gecastreerde reu heeft een Duitse chip, maar staat nergens geregistreerd. "Dat wil trouwens niet zeggen dat hij een Duitse eigenaar heeft."

Lees ook: Hond vastgebonden en alleen achtergelaten op strand van Callantsoog

Niemand heeft de hond als vermist opgegeven. "Misschien is hij losgebroken op het strand en dat iemand hem voor de zekerheid heeft vastgezet, maar het ziet er steeds meer naar uit dat hij bewust is achtergelaten."

Geldzorgen
De dierenopvang Schagen in Tuitjenhorn is dringend op zoek naar de eigenaar van de hond of mensen die de hond herkennen. "Misschien kan iemand gewoon niet meer voor hem zorgen, zijn er geldzorgen. Hij had in dat geval hier zo gebracht kunnen worden."

Een naam heeft de jonge, speelse hond nog niet. Wie een idee heeft voor een leuke naam, kan contact opnemen met de dierenopvang. Dat kan via 0224- 55 18 18. Als de baasjes zich toch nog melden, gaat het dier natuurlijk weer terug.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Dierenambulance Schagen
Whatsapp