Ga naar Content
Gooi

VVD Laren wil in navolging van Bussum en Blaricum ook kermismaatregelen

10 april 2019, 16.08 uur · Aangepast 10 april 2019, 16.35 uur
Door: Carina Gutker · Foto: Adobe Stock

De VVD-afdeling in Laren is bang dat de relschoppers die voor overlast hebben gezorgd op kermissen in Bussum en Blaricum ook naar haar gemeente komen. Ze heeft het college daarom opgeroepen om ook in Laren extra voorzorgsmaatregelen te nemen om te zorgen voor 'een ordentelijk verloop' van de kermis.

Hoewel de zomerkermis in Laren tot nu toe altijd rustig is verlopen, vreest de VVD door de onenigheden in Bussum en Blaricum dat het niet zo blijft. "Het lijkt erop dat groepen jongeren de kermis zien als een prima gelegenheid om rellen te schoppen. Het lijkt ons wenselijk dat Laren zich nog meer dan in andere jaren tijdig gaat voorbereiden."

Lees ook: Kermis Bussum weer ter discussie na vechtpartijen: "Het is niet leuk meer"

De partij wil weten of over kermismaatregelen overleg is met de gemeenten Barlcium en Gooise Meren. Verder wil ze weten of er een 'doortimmerd beheersplan' is en of er afspraken zijn over extra politie-inzet en camerabewaking.

De kermis in Laren is in juli. In Blaricum blijft de gemeente bij het standpunt om de kermis te versoberen, dit tot teleurstelling van de lokale horeca. Die riep vorige week in een open brief nog op om de zaterdag als kermisdag intact te houden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!