Ga naar Content

Kermis Bussum weer ter discussie na vechtpartijen: "Het is niet leuk meer"

Het moet over zijn met de overlast van kermisgangers in Bussum. Dat vinden ondernemers en politieke partijen. Zij maken zich zorgen na de vechtpartijen en vernielingen tijdens het kermisweekeinde. De vraag is zelfs of de najaarskermis nog wel door kan gaan.

De schade is nog niet helemaal in beeld, maar ondernemers hebben veel overlast ondervonden van groepen jongeren die rond het kermisterrein hebben huisgehouden. "Niemand is er blij mee. Dit is niet de bedoeling van een gezellig lang weekeinde kermis," vertelt Brigitta Boonacker van de ondernemersvereniging in Bussum aan NH Nieuws.

Jan Kwekkeboom van Goois Democratisch Platform gaat woensdag vragen stellen tijdens de raadvergadering. "Het zijn groepen rondtrekkende jongeren die overlast veroorzaken. Hier op de kermis is het goed geregeld, maar daarbuiten blijkbaar niet. Ik wil wel weten wat onze burgemeester heeft geleerd van de vorige keer."

Lees ook: Buurtbewoner na overlast kermis Bussum: "Ben met een knuppel naar buiten gerend"

Het is niet de eerste keer dat er ongeregeldheden zijn. Tijdens de najaarskermis vorig jaar oktober liep het ook al uit hand. Boonacker: "Het is gewoon niet leuk meer. Ik heb de vorige keer bussen met ME het dorp in zien rijden. Dan staat het schaamrood op de kaken."

Goed onder controle
Burgemeester Han ter Heegde had de politie de situatie goed onder controle. "Er waren meer boa's en politie, de kermis had extra beveiliging. Het neemt niet weg dat er toch op de aanloopstraten onrustig blijft. De vraag is wel: hoe veel kosten we bereid zijn te maken om de kermis veilig te houden?"

Lees ook: Wéér vechtpartijen rond kermis in Bussum: meerdere relschoppers aangehouden

Stoppen met de kermis is geen optie, vindt Kwekkeboom. "We geven niet toe aan dit soort terreur. Het is een volksfeest." Ook de ondernemers willen gewoon de kermis behouden. "Verhuizen is geen optie, maar misschien andere openingstijden. We moeten eruit zien te komen en in gesprek blijven." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: