Ga naar Content
Gooi

Vernietigende heidebrand mogelijk ontstaan door tieners die vuurwerk afstaken

9 april 2019, 16.43 uur · Aangepast 9 april 2019, 16.57 uur
Door: Carina Gutker · Foto: Persbureau Heitink/Luuk Heitink

De politie denkt dat de grote heidebrand bij Hilversum is aangestoken. Vier jongens tussen de 15 en 18 jaar zouden gisteravond vuurwerk hebben afgestoken op de Laapersheide. Vlak erna stond de heide in lichterlaaie. Er ging in totaal zes hectare heide in vlammen op.

De brand is gisteren vermoedelijk tussen 18.30 en 18.45 uur ontstaan. Rond dezelfde tijd zeggen getuigen een aantal harde knallen te hebben gehoord, dat leek op vuurwerk. Ook zouden ze vier jongens op de heide hebben zien lopen.

Lees ook: Schade na hevige heidebrand bij daglicht goed te zien: "Dor, droog en zwartgeblakerd"

De politie doet onderzoek en wil graag met zowel de bewuste jongens als andere getuigen praten.

Boswachter Rob Rossel van het Goois Natuurreservaat zei eerder vandaag tegen NH Nieuws dat hij was geschrokken van de snelheid waarmee het vuur om zich heen greep. "De brandweer heeft het heel goed opgepakt, maar ik vond het wel schrikbarend." Rossel zei al ervoor te vrezen dat de brand was aangestoken. "Voor glasscherven die hitte opbouwen is de zon te laag en bliksem was er niet. Dus het kan aangestoken zijn, of er lag een smeulende sigaret of er is vuurwerk gegooid. Allemaal mogelijkheden, maar het is heel moeilijk te zeggen en niet meer te controleren."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!