Ga naar Content
Haarlem

Agressieve wilde serval ontsnapt in Haarlem

8 april 2019, 07.35 uur · Aangepast 8 april 2019, 11.43 uur
Door: · Foto: Adobe Stock

In Haarlem is een wilde serval ontsnapt. Het dier, een katachtige, luistert naar de naam Whalhallah, eet voornamelijk rauw vlees en kan erg agressief zijn.

Whalhallah is vandaag waarschijnlijk gespot bij Volkstuinvereniging Poelbroektuin. De Regionale Dierenambulance gaat daar in de omgeving twee vangkooien plaatsen om het dier te vangen.

De serval leeft normaal gesproken op de Afrikaanse savanne en wordt vanwege zijn opvallende kleuren ook wel mini-cheetah genoemd. Ze zijn een flink stuk groter dan normale huiskatten. Bij agressie maakt het dier grommende en blaffende geluiden en haalt hij uit met zijn klauwen.

Lees ook: Het bizarre verhaal van Remy: hoe een gedumpt leeuwtje naar Anna Paulowna kwam

Het dier is al sinds vrijdag vermist.  Omdat Whalhallah mogelijk agressief is kijkt ook de politie in Haarlem naar het dier uit. Als iemand de wilde katachtige spot, wordt aangeraden om direct de dierenambulance en politie te bellen. 

De eigenaar van het beestje vertelde NH Nieuws dat het om een serval F1 gaat, een kruising tussen een volbloed serval en een savannah (kruising tussen een serval en een gedomesticeerde kat). 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!