Ga naar Content

Er komt tóch een vierdaagse in IJmuiden: "Enorm blij!"

IJmuiden kan zich tóch nog gaan opmaken voor een Avondvierdaagse. Dat is te danken aan Rotary IJmond, die de handschoenen voor de organisatie van het kinderevenement oppakt. "Dat wordt met nog acht weken te gaan nog een heel spektakel, maar we gaan hem dit jaar organiseren", belooft Rotary-lid Pieter Oosthoek.

Vorige maand trok Wandelvereniging Kennemer Jagers noodgedwongen de stekker uit een lange traditie. Door een tekort aan vrijwilligers zou er geen 44ste editie worden gelopen, zo liet secretaris Paul Koster vol ongeloof weten aan NH Nieuws. Maar vorige week zaten plotseling leden van de rotary aan tafel die tóch nog mogelijkheden zagen om het kinderevenement te redden. "Ze zijn zelfs laaiend enthousiast geraakt", lacht Koster. "We zijn enorm blij dat ze het stokje overnemen en dat de kinderen nu toch kunnen gaan genieten."

Lees ook: Einde Avondvierdaagse zorgt voor tranen bij organisatie

Het sleutelwoord is volgens Oosthoek ook voor hun vrijwilligers. "We gaan dit doen met commitment van de 25 leden van Rotary IJmond", vertelt hij. "Maar in totaal hebben we al 75 vrijwilligers door steun van de gemeente Velsen en ook Rigo Verf in IJmuiden. De Rabobank gaat nog een andere speciale rol vervullen", aldus de woordvoerder van de vereniging.

Suikervrij
Een mail aan de scholen en ouderraden over het voortzetten van het evenement is al verstuurd. De organisatie spreekt daarin ook de wens uit om het evenement rook- en suikervrij te gaan maken. De start is op 3 juni in Driehuis. "Maar genieten doen we pas op 6 juni, als het achter de rug is en alles goed is verlopen", aldus Oosthoek.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!