Ga naar Content

Einde Avondvierdaagse IJmuiden zorgt voor tranen bij organisatie

De dozen met boekjes voor de deelnemers staan klaar in de gang maar blijven ongeopend. Het zou in juni de 44ste Avondvierdaagse worden in IJmuiden, maar de teller blijft steken op 43. Wandelsportvereniging de Kennemer Jagers krijgt niet voldoende vrijwilligers op de been om het kinderevenement weer mogelijk te maken. "Dat doet pijn", zegt secretaris Paul Koster.

Eén basisschool heeft gereageerd nadat hij dinsdag de beslissing bekend heeft gemaakt. "Ze vinden het jammer en dat is het natuurlijk ook. Maar ja, als je geen mensen hebt om het te organiseren, houdt het op", vertelt hij. 

Ze hebben het wel een beetje zien aankomen. Paul en zijn vrouw Joke, die de voorzitter van het evenement is, alsmede penningmeester Jan Mulders. "Het werd elk jaar moeilijker om het rond te krijgen, tot de rek er echt helemaal uit is", vertelt Paul. 

In tranen
Joke heeft het er misschien nog wel moeilijker mee dan hij. Kijkend naar oude beelden van de Avondvierdaagse, komen de herinneringen boven en biggelen de tranen over haar wangen. "We hebben het altijd heel leuk gehad, en met een fijn team samengewerkt. Allemaal lieve mensen."

Afscheid nemen van het vrijwilligerswerk voor de Avondvierdaagse valt de organisatoren zwaar. Gelukkig liggen er nog een paar taken. Zo moeten ze nog langs een paar deuren om het besluit door de brievenbus te gooien. "Heel naar", zegt Paul nogmaals, "maar het is niet anders."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: