Ga naar Content

Texelse vissers terug van zee na opvissen lichaam: "Blij voor de nabestaanden"

Het was een bizarre week voor de bemanning van de TX29. Afgelopen maandag zat er een lichaam in de netten van de vissers. Vanmorgen keerde de Helena Elizabeth terug in de haven van Oudeschild.

"Je ziet een skelet, een hoofd. De armen waren eraf en de benen. Sommigen konden er niet van slapen", vertelt visser Michel Tijssen aan NH Nieuws. "Het was rond een uur of één toen we het net binnen haalden. In het begin zagen we nog niets. Er lag nog vis over heen, maar ik rook al een lucht en toen zagen we dat het een lijk was."

Op de kade van Oudeschild lijkt het alsof de vissers terug van een normale week op zee. Voor Michael van Spelden is het nog even wennen: "Dit heb ik nog niet meegemaakt. Ik wilde eigenlijk niet gaan kijken, maar heb het toch wel gezien. Dat zijn geen prettige dingen."

Lees ook: KNRM vindt lichaam in Noordzee

De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) heeft het stoffelijk overschot diezelfde nacht opgehaald. Michel Tijssen: "We wilden er niet mee blijven varen. Sommigen konden er niet meer van slapen. De vis is weer overboord gezet. Dat was klaar."

Identiteit
De maritieme politie heeft inmiddels bevestigd dat het om een vermiste Russische man gaat. De Texelse vissers zijn vooral blij voor de nabestaanden dat ze het lichaam hebben gevonden. "Mooi dat we dit hebben kunnen doen. Hierdoor hebben ze wel kunnen achterhalen wie het is."

Update: De vissers hebben vandaag te horen gekregen dat het gaat om een Russische man.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!