Ga naar Content
Noordkop & Texel

KNRM vindt lichaam in Noordzee bij Den Helder

2 april 2019, 16.35 uur · Aangepast 3 april 2019, 11.03 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

De vrijwilligers van het KNRM in Den Helder hebben vannacht een lichaam aan wal gebracht. De Helderse reddingsboot werd om half drie 's nachts gealarmeerd door de bemanning van een viskotter, die op de Noordzee een lichaam had opgevist.

Dat meldt onze mediapartner Den Helder Actueel vandaag.

Na het oppikken van een politieagent voer het schip de Joke Dijkstra uit naar de kotter, die zich 25 mijl verderop bevond. Nadat het stoffelijk overschot was overgenomen meerde de Joke Dijkstra om 06:00 uur weer af in Den Helder en kon de bemanning aan het ontbijt om vervolgens naar hun werk te gaan.

Verre staat van ontbinding
Volgens een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie is niet te zeggen of het om een man of vrouw gaat. Het lichaam heeft vermoedelijk lange tijd in het water gelegen en is in verre staat van ontbinding. “Er wordt nu eerst een scan gemaakt van het lichaam, om te zien of er bijvoorbeeld protheses inzitten. Mocht dat het geval zijn, maakt dat het zoeken naar de identiteit makkelijker", aldus de woordvoerder. Na de scan gaat het lichaam naar het NFI voor nader onderzoek, in de hoop dat aan de hand van DNA of gebitsgegevens meer informatie over het slachtoffer kan worden gevonden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!