Ga naar Content
Amsterdam

Agente geeft letterlijk steuntje in de rug aan moeder van aangereden kind

5 april 2019, 11.19 uur
Door: · Foto: Esmeralda Wendela Van Wayenbergh

Een agente van de Amsterdamse politie is gisteravond een flinke tijd 'de menselijke rugleuning' geweest van een vrouw wiens 9-jarige kind was aangereden door een auto. Overbuurvrouw Esmeralda zag dat de agente tot de komst van het ambulance letterlijk en figuurlijk steun bood aan de bezorgde moeder. "Deze dame verdient een schouderklopje!"

Het kind werd volgens Esmeralda rond een uur of 18.00 aangereden voor haar deur en de hulpdiensten werden opgeroepen. Na een tijdje is het jonge slachtoffertje met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

Mooi moment
De Amsterdamse roemt vooral het optreden van de agente. "Er wordt altijd haat gegooid op mensen van de politie, maar wat nou als we een mooi moment pakken zoals deze?", schrijft ze. "Deze mevrouw bleef net zolang zitten totdat de ambulance eraan kwam en de mevrouw van het aangereden kindje weer kon opstaan."

Lees ook: Wijkagent die na mishandeling vertrekt overladen met lieve berichten: "Het blijft altijd mijn wijk"

Ze krijgt veel bijval onder haar bericht. "Respect, wat een topper", schrijft iemand. Ook een andere ooggetuige van het ongeluk roemt het optreden van de politie. "Heel mooi hoe ze zijn broertje hebben afgeleid door hem die politieauto te laten zien. Goed werk!"

Hoe het nu met het aangereden kind gaat, is niet bekend. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!